Untitled Document
Művészek Kiállítás Rólunk Artézi Galéria
Untitled Document
Untitled Document
Lights
VIRTUÁLIS KIÁLLÍTÁS
ARTÉZI GALÉRIA
A fotón Németh Géza műterme
VIRTUÁLIS KIÁLLÍTÁS
ARTÉZI GALÉRIA
A fotón Németh Géza műterme
vissza

Sinkó János képzőművész
al 1949. Csongrád 04.24.
Tanulmányok:
1972. Szegedi Tanárképző Főiskola,
1981. Magyar Képzőművészeti Főiskola, Bp.
2010. Doktori Iskola Temesvári Nyugat Egyetem Művészeti és Design Karán.

Tagságai:
1983. MAOE ,
1997. MKISZ Festő Szakosztálya,
1991. SZÖG-ART Művészeti Egyesület alapító tagja
jelenleg titkára,
2014. MMA Köztestületi tagja

„Kezdettől fogva nagy jelentőséget tulajdonít a szín és faktúra szerepének. A tömör, egyszerű formákat kedveli. Képein a tárgyakat és jelenségeket szubsztanciaként jeleníti meg. Szívesen alkalmaz grafikai eszközöket és megoldásokat is.”
/ Hann Ferenc Kortárs lexikon /
„A formai elemek képeimen soha nem voltak konstruktívak, sokkal inkább organikusak, mint ahogyan az anyagok a természetben is előfordulnak.” … „Az anyagokban lévő energiák formailag nagyon hasonlóak egymáshoz, akár kis, akár nagy méretben szemléljük őket.” …„ Ezen keresztül pedig az ember anyaghoz való viszonya is megismerhető, ahogyan az is, hogy az élettelen anyagok milyen tér-, és időbeli változási folyamatokról tanúskodnak, milyen nyomokat hagynak a múltban történt eseményekről az utókor számára.” / Hegedűs Réka Interjú 2019. /
„Festményeinek meghatározó tulajdonsága a fragmentarizmus és a súlytalaság.” .. „Munkáiból alkímiai atmoszféra, az átlényegülés lehetősége sugárzik. A forma és a kromatika. a színek és megszilárdult jelek egyensúlya felruházza egyfajta totemisztikus, rejtélyes, kísérteties, ugyanakkor tapintható nyugalommal.”
/ Aurel Chiriac/
„Egy ilyen kísérletező kedvű festőművész mindig újabb és újabb zugokat talál a saját lelkében, de ezek a kamrák sosem üresek. A múlt lenyomatai vannak ott, és úgy szabadulnak ki, mint szellem a palackból.”
/Grecsó Krisztián/